Ohm

Καταραμένα Στιγμιότυπα Και Τέτοια

Morning wood pages #2 Μαΐου 19, 2012

Filed under: Διάφορα — Θρώγκος @ 4:25 μμ
Tags: ,

Στην περίοδο στην οποίαν αναφερόμαστε οι δίσκοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο: είναι άλλοτε μπακιρένιοι, άλλοτε πλατινένιοι και άλλοτε φτιαγμένοι από κράματα αλουμινίου. Η αναζήτηση του κατάλληλου δίσκου είναι μια δοκιμασία υπέρβασης από μια ηλικιακή ομάδα σε μιαν άλλη, στην οποία οι αιτούντες υποβάλλονται σε τεστ εξομοίωσης έλλειψης βαρύτητας και δένονται πάνω σε μια υπερηχητική μπαλαρίνα, με μόνο προστατευτικό μέσο δυο αβγοθήκες που κρατούν τα μάτια στις κόγχες τους (ή τουλάχιστον κοντά στις κόγχες). Οι δίσκοι συχνά μαρτυρούν την ικανότητα της ελεύθερης αγοράς να αυτορρυθμίζεται· καθώς ροβολούν τις πλαγιές και εγκλωβίζονται σε βάτα και αγκαθωτούς θάμνους, συμβάλλουν στο νόμο της ζήτησης με μικρά προφιτερόλ τα οποία στοιβάζονται μπροστά στους βωμούς της οικονομίας κι έπειτα θυσιάζονται τελετουργικά.

Οι χρυσοί δίσκοι συχνά συνομιλούν με περασμένα μεγαλεία· κυλούν κραδαίνοντας περήφανα ακατανόητα σημάδια και παιδικές ζωγραφιές ανθρώπων με κυκλικό σώμα και τρία πόδια, και διατυμπανίζουν την κυριαρχία τους πάνω στους υπόλοιπους κλάδους της δισκοθήκης. Οι πλατινένιοι συνήθως κοκορεύονται για τα μέταλλα των οποίων η αξία ανεβαίνει, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν να πουν τίποτα παραπάνω (εκτός ίσως από κάποιους στίχους ομηρικού έπους). Μετά υπάρχουν οι δίσκοι από πλάζμα: είναι ολοστρόγγυλοι μα λίγο καχεκτικοί, και κάπως ασταθείς στην ουσία τους, ενώ πολλοί τους κατηγορούν πως δεν υπάρχουν και πως είναι προϊόν ηλεκτρικής εκκένωσης (εκείνοι το αρνούνται σφόδρα). Οι δίσκοι από μενταγιόν αρέσκονται στο να κατουρούν σε κεκλιμένους τοίχους, ενώ η ντροπή δεν περιλαμβάνεται στο ηθικό σύστημα της φιλοσοφίας τους.

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν την στενή σχέση των δίσκων με το χρόνο· όσο περνάει ο χρόνος οι δίσκοι τον χαιρετάνε εγκάρδια, κι εκείνος ανταπαντάει μοιράζοντας στο κοινό σωματίδια που τρέχουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός (είναι ιδιαίτερα της μόδας στα δυτικά προάστεια). Χρόνος και δίσκος, σύμφωνα με κάποιους φιλοσόφους της Σχολής Αεροναυπηγών, είναι δυο όψεις των ίδιων νομισμάτων: του δίευρου και του πενηντάλεπτου (διαιρεμένες δια το πάχος τους). Η αστική χρέωση δεν έχει καμία εξουσία πάνω στα δισκοσώματα, ούτε στον διαιρεμένο χρόνο, αν και σίγουρα υπάρχει μια σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης – σύμφωνα με κάποιες πηγές, που αναφέρουν κρύο νερό από το υπέδαφος στην επιφάνεια.

Οι δίσκοι οργανώθηκαν πρώτη φορά σε κόμματα λίγους μήνες πριν την ανακοίνωση του συνδέσμου δίσκων, που έλεγε «Εδώ και κάποιους μήνες οργανωθήκαμε σε κόμματα, αγαπητοί δίσκοι». Το πιο επιφανές κόμμα, που σήμερα διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων σε ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία ψήφων, είναι η ένωση επίθεσης στους συγκάτοικους καταληψίες των κοινόχρηστων χώρων. Μαζεύονται τα πρωινά, όχι πολύ νωρίς, και κανονίζουν αιφνιδιαστικές αιμοληψίες σε ανυποψίαστους παπαράτσι· από τότε μέχρι σήμερα, έχουν σημειωθεί δεκατέσσερις επιθέσεις, σε τετράδιο τριών θεμάτων με μπλε στυλό. Κανείς φυσικά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, μόνο ένας ανεύθυνος παπαγάλος του οποίου το όνομα αναζητείται με μηχανές αναζήτησης, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Πλέον, οι δίσκοι περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο σε ιπτάμενες συνομοσπονδίες· το άρτι επιβληθέν εμπάργκο των σουπερμάρκετ, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων τους οδήγησε στην υιοθέτηση μιας απόφασης. Ήταν μια ορφανή απόφαση, οι γονείς της οποίας την είχαν παρατήσει σύξυλη σε ένα ξυλουργείο, για λόγους υγείας· είχε περάσει τα περισσότερα χρόνια της σε ορφανοτροφείο, δουλεύοντας παράνομα τα σαββατοκύριακα σε μια Μονόπολη. Η συμμετοχή της σε μια πολυμελή, πολυερωτική οικογένεια ήταν σίγουρα κάτι το καθοριστικό για την μετέπειτα προσωπικότητά της· απέκτησε τόσους γονείς που τα αποφασιστικά της δάκτυλα δεν έφταναν για να μετρήσουν – ευτυχώς το μπάτζετ της οικογενείας της της επέτρεψε μια προσθετική δακτύλων.

Η ζωή σε μια ιπτάμενη συνομοσπονδία δίσκων σίγουρα δεν είναι εύκολη: περιλαμβάνει δύσκολες μαθηματικές πράξεις, θεατρικές πράξεις και αποτρόπαιες πράξεις που αποσκοπούν σε τρόπαια. Τα τρόπαια είναι συχνά: μπορεί κανείς να τα δει να κρεμνιούνται από τις τρύπες των δίσκων καθώς αυτοί πετούν πάνω από ακατοίκητες λίμνες· συχνά προσομοιάζουν λογότυπα μεγάλων επιχειρήσεων, μάρκες απορρυπαντικών, διαφημίσεις κοάλα, σύνεργα διαπλοκής, αγέλαστες πέτρες ή αχανείς χοάνες. Είναι όμως μια ζωή που οι δίσκοι ποτέ δεν απαρνήθηκαν· τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ημέρα Σάββατο.

Advertisements
 

3 Responses to “Morning wood pages #2”

  1. Θα μπορούσα να έχω ένα δείγμα διαφήμισης κοάλα; Με ενδιαφέρει όπως καταλαβαίνετε λόγω της θέσης μου.

  2. Αν πάτε στο πλάι του μπλογκ, στην Κατηγορία Μάρκετινγκ<Διαφημίσεις<Διαφημίσεις Ζώων<Διαφημίσεις κοάλα θα βρείτε μπόλικα παραδείγματα, ενδεικτικά "Κοάλα απ' την Κουάλα Λουμπούρ", "Τρίψε με και θα σου φέρω τύχη", "Μουντς μουντς ωραίος ευκάλυπτος, τώρα και σε αποσμητικό τουαλέτας", "Μοιάζει με ράμφος αλλά είναι μουσούδα"

  3. Σας ευχαριστώ κύριε Θρώγκο. Με καταϋποχρεώσατε. Πέραστε καμμιά μέρα απ’ το σπίτι να σας κάμω έναν καφέ, να σας πλύνω καμμιά φανέλα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s