Ohm

Καταραμένα Στιγμιότυπα Και Τέτοια

Εισαγωγές σε Μαρτίου 11, 2011

Filed under: παράνοια — Θρώγκος @ 1:52 πμ

Οι Εισαγωγές σε, εξειδικευμένα μαθήματα που θέλουν να σε γεμίσουν με άχρηστες πληροφορίες γύρω από επιστημονικά αντικείμενα, μπορεί να γίνουν πραγματικός εφιάλτης αν ποτέ δε τις ξεφλουδίσεις από τις παρλαπιπολογίες και τα trivia,κι αν δεν εξορύξεις τα κουκουτσένια εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο κοντά στην Αντικειμενική (Επιστημονική) Αλήθεια. Βέβαια, αν το παρακάνεις με τα ναρκωτικά, ίσως και να συνειδητοποιήσεις πως η τελευταία είναι ένα μεγάλο συλλογικό ψέμα και πως, έτσι όπως ο πολιτισμός είναι ένα τεράστιο συγκρουσιακό πεδίο, λίγο σαν επιταχυντής σωματιδίων, όπου τα νοήματα συγκρούονται με άλλα νοήματα παράγοντας νοήματα σε έναν αέναο πόλεμο, έτσι ακριβώς λοιπόν και όλα όσα επιστεγάζονται (ή μάλλον υποβαστάζονται) από το άρρητο πολιτισμικό στρώμα είναι παράγωγα αλληλοσυγκρουόμενων νοημάτων και απέχουν παρασάγγας από οτιδήποτε αντικειμενικό ή αληθινό.

Προσωπικά στη ζωή μου δέχθηκα πολλές εισαγωγές σε. Με κράτησαν σε εγρήγορση όσο τις άφησα να με επηρεάσουν, αλλά μετά από κάποιο σημείο πεθύμησα να τις ξεπεράσω και να προχωρήσω στο ζουμί, αλλά συνεχώς προσέκρουα σε ένα τοίχο further reading, ένα στρώμα υαλοτούβλων εθελοντικής επένδυσης πάνω σε πανεπιστημιακά συγγράμματα χωρίς κάποια προοπτική μεθοδολογικής σοδειάς ή εμπλουτισμού της επιστημονικής μου εργαλειοθήκης. Αυτό το πυκνό και σκληρό όριο, πάνω στο οποίο θρονιάζομαι χωρίς να έχω αποφασίσει αν θα το περάσω η όχι, είναι το όριο μεταξύ του ακαδημαϊκού επαγγέλματος και της γενικόλογης λαϊκής σοφίας. Τελευταία μπαλατζάρω προς τη δεύτερη, καθότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στην επιστήμη ως φορέα παραγωγής αληθείας.

Φταίνε οι οικονομολόγοι που δυσφημούν την επιστημονική μέθοδο.

Advertisements
 

3 Responses to “Εισαγωγές σε”

 1. ou ming Says:

  Για ένα γρήγορο πέρασμα, διάβασε το «Εισαγωγή στις εξαγωγές» της Οδοντιατρικής.

  Όσο για τη μία και μοναδική Αλήθεια, ποτέ δεν καταλήγεις όσο είσαι ζωντανός (βλ. πόσο σοφή είναι η γλώσσα > λεξικό 30φυλλίδη: καταλήγω [katalíγo], αντί για το ρήμα πεθαίνω: O ασθενής κατέληξε).

 2. kmellos Says:

  Throge!!!! Υπάρχουμε! Σκατ! Το Δέος!

  Εμένα μου αρέσουν τα εισαγωγή σε! Όταν μεγαλώσω θα υδρίσω την επιστήμη της εισαγωγής σε και θα κάνω ερευνητικό κέντρο που θα παράγει εισαγωγές σε για όοοοοολα τα επιστημονικά πεδία. Σκοπός μας, κάθε μάθημα, σε κάθε πανεπιστήμιο, να έχει και ένα εισαγωγή σε πριν απο αυτό. Μετά θα κάνουμε και εισαγωγές σε για τις εισαγωγές σε, και κάπως ετσι θα κατακτήσουμε τον κόσμο (αφού κάνουμε μια εισαγωγή στην κατάκτηση του κόσμου).
  Σκάτ. Τα εισαγωγή σε έιναι το αγαπημένο μου χόμπι

  Όλο το παραπάνω ήταν μια εισαγωγή στο να σε ρωτήσω «Πώς τα πάς ρε μπαγάσα!? :D»

 3. kmellos Says:

  ΦΑΦΑΦΑΦΑΦ!!

  Η καλλιώπι έφυγε.
  Το Σκυλί! μουγγάθηκε
  Το Σχοινί! κόπηκε

  Αλλα όλα τα άλλα καλά.. ακόμα πολεμάω με την σχολή αλλα τις έχουν μείνει λίγα. μεχεεεεε

  εσι βένις καλός;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s