Ohm

Καταραμένα Στιγμιότυπα Και Τέτοια

Cognitive Μαρτίου 23, 2009

Filed under: Παρακριτική — Θρώγκος @ 3:17 μμ

Ο γνωσιακός ιός προσβάλλει όλες τις επιστήμες. Χώνεται από την πίσω πόρτα της πληροφορικής και σιγά σιγά εξαπλώνεται και καταπίνει όλους τους επιστημονικούς κλάδους και τους ξερνάει με το επίθετο γνωσιακός από πίσω. Σαν τελευταίο ξέρασμα κι επιθανάτιος ρόγχος του καταρρέοντος ορθολογισμού (κάτω από το βάρος του χοντρού μεταμοντέρνου) απλώνεται και προσπαθεί να αρπάξει ό,τι μπορεί. Εμείς όμως θα πούμε:

ΟΧΙ!

Θα πούμε το όχι του Μεταξά 5* στον γνωσιακό ιό, OXI σε αυτή την επιστημονικοφανή μετααφήγηση που νομίζει πως στηριζόμενη (στην πραγματικότητα ιπτάμενη) πάνω στον ορθολογισμό μπορεί να μας πείσει πως  οι γνωσιακές λειτουργίες προηγούνται ολονών των λειτουργιών εντός του μυαλουδάκου μας. Θα πούμε:

ΠΡΩΤΑ ΚΛΑΝΩ ΥΣΤΕΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ

διότι ουκ ολίγες φορές θα κλάσωμε υποσυνείδητα, αλλά μυρίζοντας θα κατανοήσωμε την πράξιν που μόλις ετελέσαμε. Θα πούμε:

ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑ-ΦΩΤΙΣΜΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΜΟΝΔΕΡΝΟ

διότι το μονδέρνο είναι πράξη χωρίς λόγο και λόγος χωρίς πράξη, και η ρήξη με το παρελθόν ουσιαστικά είναι ρήξη με το μέλλον (Κορνηλιουλίνι, Φινιστρίνι στο Χάος – έτσι διά να στηρίζωμε με βιβλιογραφικάς αναφοράς την ενδελεχή ημών μελέτην).

Κι έρχονται οι ρακένδυτοι εκφραστές των γνωσιακών μπουρδών ομιλούντες περί γνωσιακής επαναστάσεως! Επαναστάσεως περικαλώ! Καγχάζω ως κόραξ. Εγώ θα δηλώσω το εξής: όποιος αναφέρει σε βιβλίο του τον όρο εγελιανός χ (όπου χ τοποθετήστε τυχαία έννοια όπως Πνεύμα κτλ) έχει φάει μπαν από βιβλιογραφική αναφορά και του κλέβω τα κείμενα χωρίς να τον αναφέρω στη βιβλιογραφία (plagiarism εις την αγγλοσαξονικήν)

Τέλος, για να μη σας κουράζω, σύντομα θα δημοσιευτεί στον διεθνή επιστημονικό τύπο μελέτη την οποία συντάσσω που καλείται «Δια τίνες λόγους αι ερμηνευτικαί επιστήμαι θα ήταν ευκταίο να μπανάρουν οποιοδήποτε στοιχείο στατιστικής, πειράματος και μαθηματικών εντός τους και να περιοριστούν στην παραδοσιακή, συνειδητά υποκειμενική ΚΡΙΣΗ των ατομικών και κοινωνικών φαινομένων«.

Ευχαριστώ πολύ τον αγαπητό κύριο Κ. για την πιουρ έμπνευση που μας προσφέρει κάθε Δευτέρα πρωί.

Μετά τιμής,

Κομφούκιος Ψυχαναλυτής, DsL

Advertisements
 

7 Responses to “Cognitive”

 1. Balidor Says:

  Τί PhD, τί Dsl και τί LcD…
  όλα τα ίδιο κάνουν!

 2. στην μεταμοντέρνα κατάσταση, όλα το ίδιο κάνουν, εκτός από την ίδια μεταμοντέρνα κατάσταση.

 3. Balidor Says:

  Αλήθεια, πως θα είναι μαι μετα-μεταμοντέρνα κατάσταση;;;

 4. jgikas Says:

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Συγκαλέσαμε σήμερα το Συμβούλιο για να ασχοληθούμε με μια άσχημη εξέλιξη στις διαδικασίες δεοντολογίας της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, που φαίνεται να απειλεί τα θεμέλια του οικοδομήματος στο οποίο εργαζόμαστε.

  ΜΙΡΑΝΤΑ (θεραπεύτρια χωρίς μεταπτυχιακούς τίτλους)

  Εννοείτε κύριε Πρόεδρε την εξώπορτα του διαμερίσματος της Σχολής μας, που είναι συγχρόνως και η πόρτα του ασανσέρ μας; Το ξέρω, δεν ανοίγει καλά, κολλάει στο πάτωμα και όσοι μπαίνουν στο Ινστιτούτο, το κάνουν σπρώχνοντας την πόρτα…. Ευτυχώς, δεν είχαμε μέχρι σήμερα πολύ ευτραφείς…..

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Όχι ρε Μιράντα, δεν μιλάμε για τη συντήρηση του διαμερίσματος, για την οποία είσαι προσωπικά υπεύθυνη. Έχει να κάνει με την Κατερίνα την οποία καλέσαμε σήμερα εδώ.

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ (θεραπεύτρια)

  Τι έκανα πάλι εγώ. Επειδή γέννησα μωρό;

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Όπως ξέρεις Κατερίνα, το Κέντρο μας είναι το μοναδικό Κέντρο στην Ελλάδα, που παρέχει αξιόπιστη Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, σύμφωνα με τα στάνταρντς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Συμπεριφοριστικής Θεραπείας. Βέβαια δεν μας αναγνωρίζει το Beck Institute στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, του θεμελιωτή της θεωρίας, του Aaron Beck, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια…

  ΜΙΡΑΝΤΑ (θεραπεύτρια χωρίς μεταπτυχιακούς τίτλους)

  Είχε τολμήσει κάποιος θεραπευόμενος να έρθει σε μένα και του ξέφυγε το όνομα της Judith Beck. Τον ξαπέστειλα την ίδια μέρα λέγοντάς του «εσείς μισείτε αυτό που εγώ αγαπώ» …………. (Διορθώνει τη σινιέ φούστα της και παίρνει μια έκφραση σαν της Τζένιφερ Άνιστον)

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Εσύ Κατερίνα δέχτηκες σαν πελάτη, την κόρη αυτού του αχρείου που έφυγε από την γνωστή μας συνάδελφο θεραπεύτρια και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα.

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Μου τηλεφώνησε τον περασμένο Ιούνιο. Όμως έλειπα συνεχώς και ο τηλεφωνητής μου απαντούσε «Το Ιατρείο θα παραμείνει κλειστό λόγω εγκυμοσύνης». Τελικά γέννησα, αλλά τι να έγραφα στον τηλεφωνητή. Έτσι κάποια στιγμή απάντησα στο τηλεφώνημά του.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Τι σου είπε;

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  Επειγόταν για την κατάσταση της κόρης του. Του είπα να περιμένει να περάσουν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος και να τα πούμε από το Σεπτέμβριο, ώστε εγώ να ασχοληθώ με τη δική μου κόρη και όχι με τη δική του. Περίμενα να αγανακτήσει, να με βρίσει και να πάει σε άλλη θεραπεύτρια.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Μα είσαι με τα καλά σου Κατερίνα. Εμείς εδώ στο Κέντρο μας έχουμε ερμηνεύσει τη δεοντολογία σε τρόπο ώστε να μη δεχόμαστε ποτέ κάποιο θεραπευόμενο, άμα έχει φύγει από προηγούμενη συνάδελφό μας. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια…

  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ψυχολόγος – θεραπεύτρια που φοράει άσπρη στολή γιατρού και ακουστικά στο λαιμό).

  Και σε μένα είχε έρθει αυτός ο γελοίος και του είχα ζητήσει να έχω τη γνώμη της προηγούμενης θεραπεύτριάς του. Δεν δέχομαι ποτέ κανέναν χωρίς το παρελθόν του.

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  Μα γιατί δεν επεμβαίνει η ίδια η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και πρέπει να βγάζουμε εμείς το φίδι από την τρύπα;

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Γιατί απλούστατα Κατερίνα μου, η Αναπληρώτρια Καθηγήρια έχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί να διακινδυνέψει να μάθει η Εφορία ότι δέχεται πελατεία, χωρίς να κόβει αποδείξεις. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  Τέλος πάντων, έμαθα από τη Χριστίνα, ότι κύριος αυτός περιμένει ακόμα να μου στείλει την κόρη του. Δεν άντεξα και του είπα ότι «προσέλαβα μια παραδουλεύτρα στο σπίτι. Για να επιβλέπω την παραδουλεύτρα δεν μπορώ να λείπω πολύ από το σπίτι, άρα θα πηγαίνω όσο το δυνατόν λιγότερο στη δουλειά μου. Και κατά συνέπεια δεν θα αναλάβω καινούργιες περιπτώσεις και άρα δεν θα αναλάβω την κόρη σας».

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Ας ελπίσουμε ότι το θέμα θα κλείσει έτσι μεταξύ μας, δεν θα το μάθει κανείς, και πολύ περισσότερο η Εφορία. Έτσι θα σώσουμε το γόητρο της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας όπως την ασκούμε εμείς και θα αποφύγουμε να γίνουμε για μια ακόμα περίγελως του Beck Institute στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. …….Μιράντα να φροντίσεις να μη γραφτεί τίποτα από αυτά που είπαμε στο διαδίκτυο.

  ΜΙΡΑΝΤΑ (θεραπεύτρια χωρίς μεταπτυχιακούς τίτλους)
  (Επιθεωρώντας τα νύχια της και τη φούστα της). Μάλιστα κύριε Επόπτη. Να είστε ήσυχος


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s