Ohm

Καταραμένα Στιγμιότυπα Και Τέτοια

Ο Ανεμιστήρ Αύγουστος 13, 2008

Ο Ανεμιστήρ τους τελευταίους μήνες είναι ο πιο καλός μου φίλος, φυσάει απαλά τα βράδια και όταν κάθομαι στον υπολογιστή και όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι, και φυσάει πιο δυνατα όταν έρχομαι λαχανιασμένος από τα μετρά τις συγκοινωνίες και τα ποδήλατα και θέλω τη δροσιά να μου εξατμίσει τον ιδρώτα. Και όλα αυτά επειδή έχει δυο ολόκληρες στάθμες φυσήματος. Γι’ αυτό αγαπώ τον ανεμιστήρα μου.

Επίσης μια πραγματική αγάπη που ένιωσα ήταν όταν γύρισα από το δεκατετράωρο ταξίδι και τις δύο ώρες ύπνου τις οποίες διέκοψε ο φουριόζος πατήρ υβρίζων χριστοπαναγίες για τον υδραυλικό που περίμενε από κάτω και χτυπούσε τα κουδούνια. Αφού λοιπόν επέστρεψα στο σπίτι από τον φιλεξονούντα μου, έδωσα πάσο στον υδραυλικό που τσέκαρε τα υδραυλικά και άνοιξε το νερό, άνοιξα το ψυγείο και ανακάλυψα πως είχε μείνει μια λεμονάδα «Λακωνία» φρουτοποτό που είχα αγοράσει με τα λεφτουδάκια μου πριν φύγω για το αποχαιρετιστήριο κοκτέηλ πάρτυ. Από τη στιγμή που άγγιξε τα χείλη μου ένιωσα την ηδονή του μετανάστη που γυρίζει στην απαίσια αλλά αγαπημένη πατρίδα.

Έτσι νιώθω και τώρα. Ο απαίσιος βρωμερός ποδηλάτης μετανάστης που γύρισε στα βρωμερά του Εξάρχεια και τα βρωμερά του Πατήσια και χαίρεται τον νοθευμένο φραπέ του. Χαίρεται τα τρεχούμενα νερά του υπονόμου, χαίρεται την απούσα μπατσαρία, τους απόντες Αθηναίους, τον κλειστό Χασάν, τους απόντες φίλους, χαίρεται την άδεια Δροσοπούλου, χαίρεται το γεγονός ότι έχασε τους φακούς τους και τα βλέπει πια όλα φυσικά και θολά και ακατανόητα.

Ας γυρίσουμε στο πρώτο πρόσωπο. Χαίρομαι λοιπόν γιατί η ροδακινιά του μπαλκονιού γέννησε αυγουλάκια με ροδάκινα τα οποία είναι άγρια και γλυκά. Χαίρομαι γιατί επιτέλους διάβασα όλα τα αδιάβαστα πράγματα που με περίμεναν σε όλον τον ίντερνετ. Χαίρομαι που έχω την όμορφη μουσική μου κοντά και την ακούω με πάθος όποια στιγμή θέλω. Χαίρομαι για το πιανάκι μου, το γλυκό μου μαύρο πιανάκι, που βγάζει ακριβώς τους ήχους που του υπαγορεύω και όταν θέλω γίνεται αργεντινέζικη κιθάρα σάμπα, και μετά πιάνο ουράς σε πιάνο μπαρ, και μετα χαλασμένο πιανάκι σε σαλούν, και μετά ορχήστρα σάουντρακ, και μετά γίνεται στάλες Ντεμπισί, και μετά τσέμπαλο, και μετά γίνεται σιωπή.

Επίσης χαίρομαι το βρωμερό μου δωμάτιο γεμάτο με υπολείμματα της ρουτίνας μου όπως η προαναφερθείσα λεμονάδα, το καθαριστικό του πληκτρολογίου, κάτι πεντάγραμμα με ασκήσεις αρμονίας πριν 2 χρόνια, ένα θερμός, τα κυάλια με τα οποία πήγα στο Ηρώδειο να δω τη Λένα Πλάτωνος, ένα χαρτί κουζίνας, ένας φακός ποδηλάτου, σλήπινγκ μπαγκ και υπόστρωμα, σελοτέηπ, αφίσες ξεκολλημένες, αφίσες κολλημένες, και βαλίτσες. Και ψαλιδάκια νυχιών. Πάντοτε τα αντιπαθούσα. Υπολειτουργούν όταν βρίσκονται αντιμέτωπα με το δεξί χέρι.

Αυτή τη στιγμή ακούω λοιπόν Φαμπρίτσιο ντε Αντρέ. Είναι πασίγνωστος στην Ιταλία, αλλά στην Ελλάδα τον ξέρουν μόνο από διασκευές του Μαχαιρίτσα. Ωραίος ο Φαμπρίτσιο. Και η Λένα Πλάτωνος. Και η Μίνα Ματσίνι. Και η Ρίτα Παβόνε. Και το άδειο σπίτι. Και η Βαρκελώνη ωραία είναι, αλλά δεν έχω πάει ακόμα. Και η Σαμοθράκη. Εκεί πήγα.

Επίσης χαίρομαι το γεγονός ότι ο χρόνος περνάει, γιατί αλλιώς θα βαριόμουν. Άμα δεν περνούσε ο χρόνος δε θα είχα τώρα διακοπές, και αν είχα θα τις είχα για πάντα, και θα ήταν πολύ βαρετές.

Αυτά τα ολίγα,

Μοσχολάμπης Τρυποκαρυδόπουλος.

Advertisements
 

4 Responses to “Ο Ανεμιστήρ”

 1. Phevos Says:

  μουσική ρομαντζάδα και ελληνικά νησιά. το κοινός σας είναι της ποιότητας και δε τζιμπάει σε φτηνά τρικ προσέκλυσης κόμεντς.

 2. Ava G Says:

  «επιτέλους διάβασα όλα τα αδιάβαστα πράγματα που με περίμεναν σε όλον τον ίντερνετ»
  εντελώς ανυπόστατο: το ιντερνέτι είναι ανεξάντλητο. Ποτέ δεν προλαβαίνεις

  Surreal but nice. Tags του τύπου πούτσα, τσόντα, βυζί, κώλος, κλπ. τα χρησιμοποιούν ιντελεκτουέλ μουσικάντηδες και φαν αθλητικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν σφαιρικά αντικείμενα. Συγκεκριμένα, βλέπω τίτλους ποστ στο wordpress: η σφαγή του αμνού Εργοτέλη, η scoda ξάνθη στα τέσσερα, είναι κότες – έτσι τον παίρνουν οι γαζέλες, και άλλα τέτοια ωραία.

  Και για το προηγούμενο ποστ: κρατήστε μικρό καλαθάκι καλύτερα. Που ξέρεις τι σε περιμένει στη δική σου καταραμένη θητεία. Αλλά να μου πεις, μέχρι τότε θα χει γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης και θα τα καταργήσει τα στρατά.

  καζανάκι.

 3. por Says:

  Κύριε Βασίλη Κωστή,
  Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως,
  Διευθυντή της ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών

  Αρμόδιε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997, για την τήρηση των διατάξεων του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών.

  Το μήνα Φεβρουάριο 2009, σας υπέβαλε αίτηση ένας πολίτης, στον οποίο ο Εισηγητής του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου σας είχε βάλει τη ρετσινιά ότι «δεν είχε δείξει την προθυμία και το ενδιαφέρον για την εκτέλεση της υπηρεσίας και ότι τσίναγε και δεν ήθελε να πάει στο πόστο, το οποίο ο ίδιος ο Εισηγητής με την ιδιότητα του ΣΤ’ Γενικού Διευθυντού Διοικητικού, τον είχε διατάξει να αποσπαστεί, εγκαταλείποντας ακυβέρνητο το Γενικό Προξενείο του». Με την αίτησή του αυτή ο πολίτης ζητούσε, να του δώσετε ένα πιστοποιητικό που να βεβαίωνε ότι “όχι μόνο δεν έφερε αντίρρηση να πάει στο δυσμενέστατο από πλευράς επικινδυνότητας και γενικότερων συνθηκών πόστο, για το οποίο πήρε διαταγή απόσπασης, όχι μόνο πήγε, αλλά και δύο χρόνια μετά, όταν η υπηρεσία δεν βρήκε άλλον διατεθειμένο να πάει, προσφέρθηκε πάλι ο ίδιος να πάει εθελοντικά”.

  Στο αίτημα του πολίτη εκωφεύσατε και του στείλατε, αντί πιστοποιητικού, αντίγραφα των φίλων ποιότητας, τα οποία ο ίδιος ο πολίτης εκείνη την εποχή είχε συντάξει για τον υφιστάμενό του (=παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων).

  Ο πολίτης έκανε και δεύτερη αίτηση τον Απρίλιο 2009, ζητώντας σας το επίμαχο πιστοποιητικό προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στα δικαστήρια για να δικαιωθεί για την άδικη παράλειψη της προαγωγής του, που έγινε με βάση την ανυπόστατη παραπάνω κατηγορία της «έλλειψης προθυμίας».

  Και πάλι με τη σιωπή σας αρνηθήκατε αυτό το δικαίωμα στον Έλληνα πολίτη που απευθύνθηκε σε σας.

  Και όχι μόνο αυτό. Το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, επωφελήθηκε από την άρνησή σας να χορηγήσετε στον διοικούμενο το πιστοποιητικό που σας ζήτησε, και έκρινε μέσα σε μια μέρα, τέσσερις (4) φορές, κατόπιν αναπομπής από το Συμβούλιο Επικρατείας, και με βάση την ίδια φωτοτυπημένη εισήγηση του ίδιου Εισηγητή που ήταν, όπως αναφέραμε, και παλιότερα ο ίδιος ΣΤ’ Γενικός Διευθυντής, τον έκοψε τέσσερις (4) φορές στις προαγωγές.

  Κύριε Βασίλη Κωστή,

  Γιατί αποσιωπήσατε στο πιστοποιητικό που σας ζητήθηκε, ότι ο εν λόγω υπάλληλος, μεταξύ άλλων, είχε προειδοποιήσει την Υπηρεσία για ορισμένους υπηρεσιακούς κινδύνους που θα συνέβαιναν αν έμενε ακυβέρνητο – μετά την εξάμηνη απουσία του – το Γενικό Προξενείο;

  Κύριε Βασίλη Κωστή, είναι αλήθεια ότι επικεφαλής του προξενείου, με την εξάμηνη απόσπαση του Γενικού Προξένου, έμεινε τότε ένας διοικητικός υπάλληλος που δεν μιλούσε αγγλικά και γαλλικά;

  Κύριε Βασίλη Κωστή, είναι αλήθεια, ότι ο εν λόγω διοικητικός υπάλληλος, πήρε τα λεφτά των προξενικών εισπράξεων (250.000) και τα έφαγε με τις γκόμενες;

  Κύριε Βασίλη Κωστή, είναι αλήθεια, ότι ο εν λόγω διοικητικός υπάλληλος, όταν του έγινε έλεγχος, υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει;

  Κύριε Βασίλη Κωστή, είναι αλήθεια ότι ο εν λόγω διοικητικός υπάλληλος, προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα στο ταμείο του Γενικού Προξενείου του, δανείστηκε (δανεικά και αγύριστα) το παραπάνω ποσό από επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας, ισχυριζόμενος ότι «δανείζεται για να πληρώσει το ηλεκτρικό και το τηλέφωνο του Προξενείου, μια και δεν του έστελναν χρήματα από την Ελλάδα» (και για το λόγο αυτό δεν ζήτησαν και απόδειξη);

  Κύριε Βασίλη Κωστή, είναι αλήθεια ότι για την υπεξαίρεσή του αυτή ο εν λόγω διοικητικός υπάλληλος τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών με την ποινή της έγγραφης επίπληξης, ενώ ο πολίτης που είχε προειδοποιήσει για τους υπηρεσιακούς κινδύνους, κόπηκε ένα σωρό φορές στις προαγωγές με το αιτιολογικό ότι «δεν είχε δείξει προθυμία για να πάρει απόσπαση αφήνοντας ακυβέρνητο το Προξενείο στο οποίο προϊστατο»;

  Κύριε Βασίλη Κωστή, είναι αλήθεια ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας δεν θεώρησε επαρκή την τιμωρία του εν λόγω διοικητικού υπαλλήλου με την έγγραφη επίπληξη και του άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της υπεξαίρεσης;

  Κύριε Βασίλη Κωστή, είναι αλήθεια ότι στον πολίτης που σας ζήτησε να βεβαιώσετε τα παραπάνω εγγράφως για να χρησιμοποιήσει το εν λόγω πιστοποιητικό σε δικαστήριο για την άδικη παράλειψη της προαγωγής του, εισέπραξε την άρνησή σας, με την αιτιολογία ότι είναι «προστατευόμενα προσωπικά δεδομένα του δράστη»;

  Κύριε Βασίλη Κωστή γνωρίζετε ότι οι διατάξεις του Νόμου 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, θεσπίστηκαν όχι για να διαφυλάσσετε μόνο τα προσωπικά δεδομένα όσων διαπράττουν το έγκλημα της υπεξαίρεσης σε υπηρεσία, αλλά και για να υπάρχει η εγγύηση ότι οι πληροφορίες που επεξεργάζεστε και διαθέτετε στον κύριο Εισηγητή του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όταν γίνονται κρίσεις προαγωγών, είναι ακριβείς και ενημερωμένες;

  Κύριε Βασίλη Κωστή, πέστε στον ελληνικό λαό, πότε επιτέλους θα δώσετε το πιστοποιητικό που σας ζήτησε ο πολίτης!

 4. Πότε, κύριε Βασίλη Κωστή;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s